Ny scouser-stjärna?

Bild till nyheten Ny scouser-stjärna?
Trent Alexander-Arnold går från klarhet till klarhet i U23 och det står kanske inte länge på förrän den snart 18-årige scousern får chansen. "Jag lär mig varje dag av den bäste högerbacken i England", säger han själv.

Trent har imponerat stort och målat i de två senaste matcherna (Tottenham och Sunderland) och U23 ligger på tredje plats i tabellen, efter Everton och Southampton.

"Det går bra och vi spelar bra som lag just nu. Jag känner mig också i bra form, så det är en perfekt kombination. Laget kommer alltid först, så ser jag på saken", förklarar den gänglige ytterbacken/mittfältaren som är uppväxt i närheten av Melwood i stadsdelen West Derby.

Kanske blir han den näste scousern efter Steven Gerrard och Jamie Carragher att nå den absoluta toppen? Numera tränar han heltid på Melwood under ledning av Jürgen Klopp och hans stab.

"Det är otroligt att bara få vara ihop med spelare av yppersta klass. Jag lär mig något nytt varje dag och förhoppningsvis är jag så läraktig så att jag kan få en chans i A-laget."

Gläds med Ejaria

"Alla de etablerade spelarna är vänliga mot de yngre. De har själva varit i samma situation en gång i karriären. Det är svårt att plocka ut några särskilda, men Jordan Henderson har alltid en stund över för oss. Han snackar ofta om hur svårt det är att slå igenom, men poängterar också att det finns en anledning till att vi är här."

U23-kompisen Ovie Ejaria debuterade i ligacupmatchen mot Derby och Trent Alexander-Arnold hoppas att han själv står på tur.

"Ovie är bara ett år äldre och jag är glad för hans skull. Han förtjänade chansen efter hur han har tränat och spelat de senaste månaderna. Förhoppningsvis kan jag göra det lika bra så att managern lägger märke till mig."

"Jag kommer att fortsätta att jobba hårt och fortsätta att lära. Jag tänker göra det som krävs. Med tiden blir jag mer mogen och då ska jag kämpa om en plats i förstalaget."

"Alla som spelar i U23 har en möjlighet, det handlar egentligen bara om tajming och positioner."

Nathaniel Clyne är hans stora förebild just nu.

"Jag studerar honom noga och ser hur bra han är. Den bästa högerbacken i ligan, både offensivt och defensivt. Han är otroligt stabil. Jag skulle vilja bli lika bra själv." 

Alexander-Arnold, som fyller 18 under oktober, kan också spela på mitten men har inget emot att finnas med i truppen som back up på högerbackspositionen.

Möter Wolfsburg ikväll

"Jag gillar att spela på båda platserna, men jag är ännu inte säker på vad som är min bästa position. Jag tror att jag behärskar båda så jag vill bara fortsätta med det jag gör och spela där managern vill använda mig. Jag kommer inte att krångla eller fråga om jag får spela i någon annan position."

Ikväll, onsdag, spelar Trent Alexander-Arnold igen då U23-laget tar sig an tyska Wolfsburg i Premier League International Cup på Preston North Ends hemmaarena Prenton Park. 

Matchen visas direkt på LFCTV med start kl 20.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer