Klopp om Matip & Plymouth

Bild till nyheten Klopp om Matip & Plymouth
Bossen dolde inte sin irritation över FIFA och Matip-affären på dagens presskonferens. Senaste nytt om skadorna på Clyne, Lucas och laget inför cupreturen mot Plymouth. Videoklipp.

Här följer en kortfattad översättning – se videon nedan för presskonferensen i sin helhet:

Om laget inför Plymouth:

"Det fanns en bra anledning till att vi ställde upp med det laget vi gjorde i första matchen. Det finns också en god anledning till att vi ställer upp med det lag vi gör i morgon också. Troligen blir det ett lite annorlunda lag än i den första."

"Det fina med mitt lag är att de alltid är motiverade. De älskar att spela fotboll. De älskar att göra mål och vinna matcher."  

Om 1-1-matchen mot Man United:

"Vi borde ha avgjort innan de kvitterade. Vi hade chanser, men jag har egentligen inte tänkt så mycket på det."

Om Manchester-lagens titelchanser:

"Det bryr jag mig inte om. Jag är inte intresserad."

Om returmötet mot Plymouth:

"All respekt till Plymouth. De har all anledning att försvara sig med allt det har, men det är upp till oss att finna lösningar. Den här matchen kommer att bli annorlunda. Jag vet inte om deras plan blir densamma som i första matchen, men vi kan inte vänta på kontringar utan hitta en väg att vinna på."

"Vi måste få se till att lugna ner stämningen på läktarna i morgon, som vi gjorde mot Man United, genom sättet vi spelar på."  

Om skadorna på Clyne och Lucas:

"Clyne fick en smäll på revbenen och skadade en muskel som orsakade stor smärta. Efter röntgenundersökning vet vi att det inte är något mer med det. Vi kommer att ge honom tid tills han känner sig komfortabel och kan börja springa igen. Han står över mot Plymouth, men kan förhoppningsvis vara igång om 2-3 dagar. Det finns goda chanser att han blir spelklar till Swansea."

"Lucas kan kanske träna idag efter sin knäskada. Han fick ett uppsvällt knä efter en smäll på träning."

Om Harry Wilson:

"Harry är en otrolig spelare. Han ingår i våra planer till den här matchen. Han har imponerat på mig varje gång jag sett honom spela."

Om målvaktsposten:

"Loris Karius startar mot Plymouth om inte något oväntat sker innan matchen."

Om Joel Matip-affären:

"Jag vill inte direkt skylla på någon för situationen som uppstått, men våra supporters förtjänar att få kännedom om processen vi befinner oss i."

"Vi är säkra på att vi inte har gjort något galet. Vi är säkra på att Matip inte har gjort något galet. Men just nu har vi ingen 100-procentig garanti för att han kan spela för oss. Jag skulle gärna ha tagit med honom i laguppställningen i morgon, men jag är inte säker på om jag kan det."

"FIFA har sagt åt oss att de beslutar på fredag om de tänker öppna en sak mot Matip eller inte. Om FIFA öppnar ett fall så kommer det att ta 7-10 dagar innan vi får ett avgörande. Jag accepterar att det finns regler i livet, men de bör vara baserade på sunt förnuft. Vi kan inte göra mer i den här saken och för mig är det väldigt svårt att smälta. Om utfallet blir som vi förväntar – d v s att allt är ok – så kommer han att ha gått miste om åtta matcher utan att ha gjort något fel."

"Vi är inte heller den enda klubben i samma situation. Schalke i Tyskland, West Bromwich, Ajax. Det är också svårt att få tag på folk i FIFA... Vi måste nu vänta med att använda en skadefri spelare som inte spelat för Kamerun på 15-16 månader. Det är tufft att acceptera att han inte kan spela och vi är inte nöjda med situationen och Joel är inte heller nöjd. Jag sa åt honom innan United-matchen att jag var ledsen över att jag inte kunde använda honom."


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer