Klopp om lag som parkerar bussen

Bild till nyheten Klopp om lag som parkerar bussen
Liverpools fyra förluster i ligan denna säsongen har kommit mot lag som befinner sig i den undre halvan av tabellen. Klopp avfärdar däremot de påståenden som antyder att laget har svårt mot motståndare som väljer att "parkera bussen".

Förlusterna i ligan mot Burnley, Bournemouth, Swansea och Hull hittills under denna säsong lyfts fram för diskussion inför den stundande bortamatchen mot formsvaga Leicester. Jürgen Klopps syn på saken är att förlusterna i dessa matcher berott på att spelarna varit fysiskt och mentalt slitna.

"Ett bra exempel är matcherna den 31:a December och 2:a Januari. Vi spelade strålande mot Manchester City och sprang som djur i den matchen. Två dagar senare spelade vi mot Sunderland och det var en helt annan match från vår sida. Det var som om vi utövade två olika idrotter", säger tysken till Liverpool Echo. 

"Det var som att spela mot en vägg när vi mötte Sunderland. Men vi gjorde två mål mot ett lag som parkerade bussen. Det var inte så att Sunderland skapade 500 chanser mot oss, utan dom gjorde två mål på två straffar." 

"Denna typ av matcher som de mot Sunderland, Hull, eller vilka det kan vara visar inte att vi inte kan prestera mot motstånd som väljer att försvara lågt då vi alltid har en plan för matcher likt dessa. Men det kräver fräscha ben och att man är mentalt förberedd, och utöver det behövs även bra rörelse med mer inom laget för att planen skall kunna fullföljas."

"Vi har inte varit det mest tursamma laget i ligan fram till dags dato med tanke på skador och domslut men det får vi acceptera. Vi har visat i nog många matcher denna säsong att vi vet vad som krävs, och där ska vi leva upp till det inför resterande del av säsongen", slår Klopp fast. 

Källor: Liverpoolecho.co.uk, liverpool.no.


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer