Möte med PL-toppar

Bild till nyheten Möte med PL-toppar
Under dagen kommer Liverpool och Southampton att träffa ledningen för Premier League för att diskutera Virgil van Dijk-soppan.

Som alla vet vid det här laget, har Liverpool gjort en pudel och levererat en offentlig ursäkt till Southampton FC för att man haft kontakt med van Dijk utan klubbens tillåtelse.

I samma pressmeddelande uppgav LFC att man också avbryter intresset för holländaren. 

Ursäkten hade båda klubbars ledning kommit överens om på förhand.

I dag kommer toppcheferna för Premier Leagues samtliga 20 klubbar till årsmötet i Harrogate och enligt lokaltidningen Echo ska representanter från PL ha ett möte med Southampton och Liverpool för att komma till bukt med farsen kring Virgil van Dijk.

Även om Southampton är villiga att droppa saken efter ursäkten, kan det mycket väl bli så att Premier League väljer att göra en ordentlig undersökning.

I värsta fall kan Liverpool straffas med rejäla böter – eller till och med transferförbud.

Så sent som i våras erkände sig klubben skyldig till att ha haft olovlig kontakt med en 12-årig Stokespelare och straffades med böter och transferförbud för akademispelare. Det kan ligga Liverpool i fatet.

Echo poängterar dock att Southampton inte har lämnat in något formellt klagomål till PL för Liverpools agerande, utan mer för att uppmärksamma organisationen kring händelsen.

Detta medförde alltså till LFC:s uppseendeväckande ursäkt på liverpoolfc.com igår kväll. Ägaren John W Henry och presidenten Mike Gordon lär ha formulerat ursäkten tillsammans.

Källa: Echo


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer