Succé för Solanke och Ojo

Bild till nyheten Succé för Solanke och Ojo
Dominic Solanke sköt "Young Lions" till final i U20-VM efter ett suveränt inhopp av Sheyi Ojo. Se målen här.

Solanke och Ojo bidrog i allra högsta grad till vändningen från 0-1 till 3-1 i semifinalen mot Italien i Sydkorea.

"Gli azzurri" tog ledningen redan i den andra minuten och lyckades behålla den en bit in i andra halvlek, trots rejäl engelsk press.

Entré Sheyi Ojo!

Liverpoolyttern var som en virvelvind på kanten och hade bara varit på planen i tolv minuter då han slog inlägget som ledde till Solankes kvittering. Efter en misslyckad boxning av den italienske keepern kunde Solanke placera in bollen i öppen bur.

I den 77:e minuten upprepade Ojo proceduren och England tog ledningen med 2-1 sedan Evertons Ademola Lookman skyfflat in en tafflig målvaktsretur från nära håll.

Dominic Solanke – som officiellt blir nyförvärv från Chelsea den 1 juli om man nu törs skriva det... – satte sedan spiken i kistan med ett skott rån 20 meter.

Nu väntar final mot Venezuela för de unga engelsmännen, närmare bestämt på söndag kl 12, svensk tid.

Ovie Ejaria satt på bänken hela matchen.