Ward trivs med konkurrensen

Bild till nyheten Ward trivs med konkurrensen
Jürgen Klopp har tre målvakter att välja mellan och konkurrensen är stenhård. Danny Ward ser positivt på kampen om startplatsen.

Liverpool har tuff konkurrens på målvaktssidan. Danny Ward måste slåss om speltid mot erfarne Simon Mignolet och Loris Karius, som om till England för ett år sedan med gott rykte.

Ward utmärkte sig i Huddersfield under förra säsongen där han var en viktig kugge i det lag som tog en plats i Premier League. Han stod exempelvis för den avgörande straffräddningen i play-off-finalen.

När Ward får frågan om konkurrensen svarar han att laget är viktigare än den enskilda spelaren.

"Det är hela poängen. Ju fler bra målvakter det finns i laget, desto bättre är det. Managern har pratat mycket om konkurrensen mellan oss, som kan vara positivt för laget," sa Ward till Liverpoolfc.com

Det är en ovanlig situation i Liverpool med tre målvakter där ingen ännu har passerat 30. Ofta finns det en reservmålvakt som är betydligt äldre.

"Vårt mål varje dag är att pusha varandra, för vi vill att Liverpool ska ha en så bra målvakt som möjligt."

"Klopp vet att han har tre killar som mer än kapabla till att göra ett bra jobb. Det är en kamp om att bli nummer ett, men vi hjälper varandra på vägen.

Ward har fått beröm och Klopp är tydlig med att han vill ha kvar honom i truppen.

"Det visar att han tror på mig och det jag kan bidra med."

"Det viktigaste nu är att bli klar till säsongsstarten. Som spelare önskar man bara att säsongen ska dra igång, man ser fram emot att få vara ute på planen igen."

Ward är som bekant en del av den trupp som reste till Hong Kong under gårdagen och han menar att det är positivt för formen att spela i tuffare klimat. Han lägger också till att han gillar att träffa supportrarna runt om i världen. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer