Gerrard om första försäsongen

Bild till nyheten Gerrard om första försäsongen
Steven Gerrard diskuterar sin första försäsong som tränare.

Steven Gerrard startade sin nya roll som tränare för U18 i början av juli. De fem veckorna har innehållit tre träningsmatcher och ett träningsläger i Ungern. 

Majoriteten av U18-laget spelade också i en U19-turnering i Schweiz där Gerrard ledde dem till ett brons. 

Inför premiärmatchen mot Derby County på fredag så har Steven Gerrard berättat om sina tankar kring sin första försäsong som tränare.

"Det har gått väldigt bra. Jag har verkligen gillat det. Det är fantastiskt att vara ute på planen varje dag och arbeta med mitt egna lag. Jag lär mig varje dag och växer för var dag som går," förklarade Gerrard för Liverpoolfc.com.

"När det gäller laget så är vi nära att vara där vi vill vara. Fitness-mässigt är vi nog uppe på 80-90 procent, vi kan fortfarande bli bättre men det kommer med matcherna nu. Grabbarna ser bra ut, men det är fortfarande mycket att jobba på som du kan föreställa dig."

Gerrard är, självklart, någon som kan hjälpa de unga talangerna och ge tips och råd för hur de ska ta steget från akademin till att förhoppningsvis spela regelbundet för seniorlaget. 

"Det har varit härligt och jag har njutit av det. Jag saknar sporten som jag har sagt många gånger. I den perfekta av världar så är jag själv 25 år och förbereder mig för den nya säsongen!" svarade han på frågan om hur det känns att lära ut, snarare än att spela, under försäsongen.

"Det är vad vi säger till alla dessa spelare - du har allt du kan önska, du är så lyckligt lottad. Titta på vilken träningsanläggning du kommer till för att träna och lära dig."

"Du har en manager (Jürgen Klopp) som ger ungdomar chansen - vägen finns där för dig om du vill, men du måste göra uppoffringar och bli besatt av att förbättras."

Att se till att sina spelare är redo att ta stegen uppåt i klubben är något som Gerrard ser som en huvuduppgift.

"Det viktigaste är att försöka få individer redo för seniorlaget, och innan det få dem redo för Neil Critchleys U23-lag."

"Om de inte är mentalt och fysiskt tuffa när de blir kallade så kommer de inte att räcka till och de kommer att vara tillbaka här direkt."

Gerrards första tävlingsmatch som tränare för U18 är mot Derby på fredag, matchen visas på LFCTV.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer