"Inget nytt om Coutinho"

Bild till nyheten "Inget nytt om Coutinho"
Jürgen Klopp och Jordan Henderson mötte pressen inför morgondagens match mot Hoffenheim.

Jürgen Klopp fick frågorna först.

Om att kunna ta Liverpool tillbaka till Champions League:

"Vi kämpade hårt, vi kom fyra och visste inte då om vi var seedade eller inte. Sedan fick vi reda på att vi var seedade, men såg att det fanns tuffa lag att möta. De är starka (Hoffenheim), vi är starka, det är så det borde vara."

"Vi vet mycket om Hoffenheim. Vi känner till kvaliteten hos våra motståndare. Vi ser fram emot matchen och är på bra humör."

Om Coutinho:

"Inget har förändrats, han är inte tillgänglig för oss. Det är problemet. Vi har vetat om det under flera dagar så vi har hunnit förbereda oss, precis som vi fått förbereda oss utan Adam Lallana."

"Jag är här för att fokusera på laget. Jag jobbar med de spelarna som jag har, inte de spelarna som jag inte har."

Om Sturridge:

"Han var nära (att vara tillgänglig). Två träningar till så är han redo inför helgen."

Om Julian Nagelsmann:

"Han är en stor tränar-talang. Jag har följt honom sedan min tid i Tyskland. Hans lag spelar fin fotboll. Han är en bra förebild för andra unga tränare i Tyskland."

Om transfermarknaden borde stängas när säsongen startar:

"Det skulle ha hjälpt oss detta år."

"Hela marknaden har förändrats. Det är ett fenomen att folk börjar leta efter lösningar efter säsongsstarten. Det finns en poäng i att stänga fönstret när säsongen startar, då har man all planering för spelare och så vidare färdig. Det bästa hade varit om man hade samma trupp i 4-5 år, men det är självklart en naiv tanke."

Jordan Henderson:

Om Coutinho:

"Det är en svår situation för Phil, och oavsett vad jag säger blir den nog inte bättre."

"Fönstret är öppet och man måste förvänta sig att sådana här saker kan ske. Men som spelare är man fokuserad på det man själv ska göra. Spelare som kanske kommer in eller lämnar är inget som vi kan fokusera på, vi måste fokusera på laget och vad vi kan uträtta. Så detta bör inte påverka oss."

Han fick också frågan om han som kapten kan påverka situationen.

"Det är en bra fråga, men om jag har samtal med Coutinho så är de privata. Jag kan inte påverka situationen så mycket, men som lagkamrat kan jag prata med honom och han är en spelare som jag har stor respekt för. Men i det stora hela har jag inte så stor påverkan på detta."

Om tidigare Hoffenheim-spelaren Firmino:

"Han är en viktig spelare för oss, och har väldigt goda egenskaper. Vi får hoppas att han har en bra säsong för oss och att han gör mål imorgon."

Om Watford-matchen:

"I fotboll måste man komma vidare snabbt efter besvikelser. Vi har saker att jobba med, men vi är fortsatt positiva." 

Om dubbelmötet med Hoffenheim:

"Det är självklart viktigt imorgon, men man måste ha i bakhuvudet att det är två matcher. Vi måste jobba för att få med oss ett bra resultat till Anfield."

"Managern och Firmino vet mycket om dem och vi har sett mycket filmer. Vi vet att de är ett välorganiserat lag som spelar aggressivt."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer