Rapport: Seger i Tyskland

Bild till nyheten Rapport: Seger i Tyskland
De två just nu viktigaste matcherna för säsongen står för dörren, där en alldeles nyss tog slut. En skön och viktig 2-1 seger på Tysk mark bådar gått inför returen på onsdag nästa vecka.

PREMATCH:

Det har snackats mycket om att Liverpool fick tuffast möjliga motstånd i lottningen. Ett Hoffenheim som inte förlorat på hemmaplan under förra säsongen, och som mäktade med en 4:e placering i Bundesliga. Efter helgens försvarsmissar satt nog alla Liverpoolsupportarar och var nervösa inför kvällens drabbning.

FÖRSTA HALVLEK:

I den 11:e matchminuten gör Hoffenheims Gnabry ett svandyk i straffområdet, och tilldelas en straff. Lika usel som filmningen var, var även straffen. Mignolet stod kvar i målet och kunde enkelt rädda Liverpool från ett tidigt underläge. Mignolet som förövrigt fått 15 straffar mot sig i Liverpooltröjan, har nu räddat 7st, inget dåligt facit.

Hoffenheim har mycket boll men har svårt att komma till riktiga lägen.

Salah får ett friläge men verkar vara mellan två tankar och får bara iväg ett taffligt skott strax utanför mål.

Det dröjer till den 35:e minuten där Liverpool får frispark en bra bit utanför straffområdet, i ett perfekt "Coutinho-läge". I Coutinhos frånvaro kliver den 18-årige ytterbacken Alexander-Arnold fram till bollen och lägger den mäkta behärskat i mål bakom Baumann.

Strax innan pausvilan slår Moreno en hörna som Lovren nickar precis utanför mål.

ANDRA HALVLEK:

Den andra halvleken ser ut som den första. Hoffenheim rullar på bra och spelar fint kombinationsspel. Dock utan att skapa allt för mycket oreda hos Mignolet.

Uppbyggnaden till 0-2 i den 74:e minuten börjar redan på mitten där Wijnaldum snabbt drar igång en frispark. Som sedan hamnar ut på Milners vänsterkant, han ser som alla andra att Salah kommer med en väldans fart på andra kanten och slår ett inlägg, ett inlägg som tar Nordtveit på bröstet och får en perfekt båge in i målvaktens bortre hörn.

0-2 och ett fint resultat på bortaplan!

Men i den 87:e minuten skapar Hoffenheim ytterligare spänning genom att enkelt göra 1-2 för hemmalaget. Målet får en "enkel" beskrivning då backlinjen har fullt upp med att försöka övertyga linjedomaren att det var offside, vilket det inte var. Spela till domaren blåser är ett fantastiskt uttryck....

1-2 blir slutresultatet.

Nåväl. Vi vann första matchen av två. Och det på bortaplan. Det är ett fint resultat som vi tar med oss hem till Liverpool.