Krönika: Klopp har en övertro på truppen

Bild till nyheten Krönika: Klopp har en övertro på truppen
Jürgen Klopp nådde fantastiska resultat med Borussia Dortmund. Utan några direkt stjärnförvärv tog laget både Bundesliga och Europa med storm. 50-åringens ambition verkar vara att upprepa succén med Liverpool - i England och i Champions League.



Det är en vacker tanke.
Men känns den realistisk?

Frågar du mig just nu så är svaret nej.

Efter att förra säsongen har lotsat LFC till en fjärdeplats i Premier League, före både Arsenal och Man Utd, var Liverpool redo för nästa steg.
Klubben skulle satsa rejält för att kunna hävda sig på flera fronter.

Men just nu känner sig nog mer än en supporter blåst på konfekten.

LFC har köpt in en ytterback från degraderade Hull, en forward som inte dög i Chelsea samt en ytterspringare som gjort succé i Roma men tidigare nött bänk i just Chelsea.

Låter det imponerande? Nej!

Sprider det skrämselhicka hos Liverpools konkurrenter om topplaceringarna i PL? Nej!

Men Klopp verkar nöjd ändå. Nyligen sa han att: "Det är ett bra fönster för oss även om vi inte lyckas värva någon mer spelare".

Med andra ord: Tysken har en övertro på den befintliga truppen.

Vad hädner om tre-fyra toppspelare försvinner samtidigt?

Det såg inte särskilt bra ut mot Watford utan Coutinho, Clyne, Lallana, Sturridge (och van Dijk).

Liknande scenarirer lär tyvärr bli aktuella längre fram när klubben ska delta i fyra ligor/turneringar - kanske rent av parallellt.

Min känsla är att Klopp och LFC inte ansträngt sig tillräckligt hårt under sommarens värvningsfönster.

Det var sagt att klubben skulle spendera upp till 200 miljoner pund på nytillskott.

Men när managern inte får de spelare han räknat med (Läs: van Dijk och Keita) sväljer han stoltheten och inbillar sig att det är bättre att satsa på yngre förmågor än att sjösätta en plan B.


Jag vet att plan B inte lyckades särskilt bra för Brendan Rodgers (Manquillo, Balotelli,. Moses etc), men Klopp är ett större namn än sin företrädare och han erbjuds dessutom en ansenlig summa att spendera av ägarna.

Att han inte tar chansen är mycket märkligt, i synnerhet med tanke på stiltjen i januarifönstret i år.

Till sist: Att Liverpool nobbar Barcelonas bud på Coutinho är inte mer än rätt. En spelare ska inte kunna tjura sig ur ett kontrakt. Särskilt inte ett femårigt avtal som skrivits under innevarande år. Dessutom - med tanke på hur svårt LFC har att få ändan ur vagnen på transfermarknaden finns ingen möjlighet att hitta en skaplig ersättare för brassen på typ tio dagar.

Allra sist: I morgon (i dag) blir det vinst med 3-1 mot Palace. Henderson, Mané och Sturridge nätar. Men det dämpar nog trots allt bara oron temporärt.


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer