U23: Inhopparna visade vägen

Bild till nyheten U23: Inhopparna visade vägen
Reserverna fick förstärkning av sex spelare med A-lagsmeriter i hemmamötet mot Sunderland på Prenton Park. Men det var en trio inhoppare som fixade segern.

Första halvlek

Trots den starka startuppställningen var det "Black Cats" som inledde bäst första tio. Det tog en stund innan lyckades hitta rytmen, men gästerna var hela tiden farliga med snabba omställningar.

Klart bollinnehav i första, men inte alltför många chanser att skriva hem om.

Ett långskott av alerte Ryan Kent i inledningen, en sumpad målchans av Grujic efter en kvart då han tog felbeslutet att skjuta själv istället för att rulla ut bollen till en helt fristående Kent. 

Men på övertid hände det grejor inom loppet av en minut.

Först visade Ings bländande teknik då han plockade ner Grujics inlägg i straffområdet och sköt snabbt –  men över.

Sedan knyckte Kent åt sig bollen och kontrade på egen hand, men blev bryskt fälld just när han skulle avsluta. Solklar straff – men domaren viftade avvärjande.

Andra halvlek

Grujic och Kent fick kliva rakt in i duschen i pausen och ersattes av 17-årige Rhian Brewster och slitvargen Matt Virtue. Dessa skulle strax komma att få matchavgörande roller.

Men faktum är att Sunderland var livsfarliga i sina kontringar och kunde/borde ha gjort både ett och två mål innan Matt Virtue lyckades ge hemmalaget ledningen i den 77:e minuten. 

Nu var det inhoppare nummer tre, Yan Dhanda, slog ett perfekt inlägg från vänster som högerbacken Whelan nickade i ribban och Matt Virtue var först på returen. U23-lagets egen super sub.

Sunderland klappade ihop och fem minuter senare var det dags igen, då Rhian Brewster (vilken talang!) slet sig fri ute till höger efter en passning av Ejaria, avancerade in i straffområdet och sköt stenhårt via målvakten in i nätmaskorna. 

Mål nummer tre – alla inom loppet av tio minuter – ordnade Virtue från nära håll, frispelad av Brewster.

Det är dock inte utan att man lider lite med Sunderland som egentligen svarade för en perfekt match fram till den 77:e minuten och verkligen inte saknade chanser att avgöra på Prenton Park.

Ings fick nya viktiga minuter i kroppen och hade några halvchanser,  Ryan Kent var livlig i den första. Grujic såg småseg ut och Woodburn växte in i matchen och var involverad i mycket den sista halvtimmen. 

Matchens lirare var annars Ovie Ejaria. Kontrollerade mittfältet med bra passningsspel, rörlighet och stark defensiv.

Liverpool U23 – Sunderland U23 

3-0 (0-0)

Målen: Matt Virtue (77, 87), Rhian Brewster (82)

Laget: Kamil Grabara–Corey Whelan, Nat Phillips, Lloyd Jones, Sam Hart–Jordan Williams, Marko Grujic (Matt Virtue 46), Ovie Ejaria–Ryan Kent (Rhian Brewster 46), Danny Ings (Yan Dhanda 69), Ben Woodburn

Övriga avbytare: George Johnston, Andy Firth 

Noterbart är att Harry Wilson, kaptenen och förra årets skyttekung med 28 mål, har problem med en häl som gjort att han missat hela pre-season. Cameron Brannagan är borta med en bruten hand.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer