Jublet kom av sig för U19

Bild till nyheten Jublet kom av sig för U19
Gerrards "Young Guns" kom snabbt ner på jorden efter 4-0 mot Sevilla i premiären. I eftermiddag blev det 1-2-förlust mot Spartak Moskva sedan man haft problem att bemästra konstgräset. Till råga på allt tvingades man spela med tio man de sista 20 minuterna. Klicka här för matchrapport.

Första halvlek

Spartak Moskva öppnar i ett rasande tempo och är på vippen att ta ledningen redan efter ett par minuter genom Lopatin, men polske keepern Grabara kommer till undsättning i sista stund.

Gerrards unga manskap har stora problem med konstgräsplanen, men när Brewster och Woodburn får upp värmen efter en kvart ser det genast lite bättre ut.

I den 18:e minuten får vänsterbacken Adam Lewis (bilden) drömträff och "The Reds" tar ledningen. Men det dröjer inte mer än sex minuter förrän hemmalaget kvitterar via Aleksandr Rudenkos frispark, som ändrar riktning i muren. Grabara står på fel fot  och är chanslös.

Nästa riktigt stora chans får Rhian Brewster (uttagen till U17-VM för England i Indien i oktober) när han avlossar ett skott från 25 minuter som målvakten snyggt tippar till hörna

För övrigt är minst 200 ryska Liverpoolfans på plats och hyllar coachen Gerrard med sånger. Rättvist pausresultat.

Andra halvlek

Brewster får tidigt en chans att utöka till 2-1, men målvakten räddar hans låga skott.

I den 57:e minuten är det istället Spartak som tar ledningen då ständigt farlige Rudenko kommer ren med Grabara.

Liverpool försöker resa sig, har också mycket boll men får lite uträttat. Understundom är det också småfult spel från bägge håll.

Gerrard tar ut norrmannen Tagseth och kastar in holländaren Adekanye för att skapa lite mer framåt, men i den 73:e blir istället mittbacken Conor Masterson utvisad (andra gula). Ridå.

Spartak skapar därefter ett flertal chanser till att dryga ut segersiffrorna, men bommar alla försök. 2-1 var därför i underkant.