VM-kval: Stormatch av Robbo

Bild till nyheten VM-kval: Stormatch av Robbo
Skottarnas hopp om VM-slutspel i Ryssland lever, samtidigt som både England och Tyskland säkrade sina biljetter. Här följer en sammanfattning av Liverpoolspelarnas insatser.

Skottarna vann med 1-0 över Slovakien hemma på Hampden Park, men segern satt långt inne. 

I matchens näst sista minut kastade sig Derbybacken Chris Martin in i en duell med ex-Liverpoolaren Martin Skrtel i straffområdet, som noterades för ett självmål.

"Robbo" spelade hela matchen på vänsterbacken och blev också utsedd till matchens lirare.

På söndag spelar skottarna borta mot Slovenien och en poäng är tillräckligt för att säkra play off-platsen efter gruppvinnaren England. Tre poäng och det är klart.

* * * * *

Alex Oxlade-Chamberlain har fått en tuff start på Liverpoolkarriären och inte gladde han publiken på Wembley heller när England säkrade VM-biljetten efter en tam 1-0-seger (Harry Kane) mot Slovenien.

Han byttes ut i den 64:e minuten efter en svag insats, liksom hela laget.

Jordan Henderson stämplades på ankeln på övertid och tvingades få behandling, men tog sig upp och spelade sista minuten.

Daniel Sturridge såg matchen från avbytarbänken.

* * * * *

Tyskarna är också VM-klara efter en kassaskåpssäker 3-1-seger mot Nordirland i Belfast. Emre Can hoppade in i den 66:e minuten vid 3-0.

* * * * *

Philippe Coutinho byttes ut i den 66:e minuten när redan VM-klara Brasilien mötte Bolivia i La Paz, 3640 meter över havet. Matchen slutade 0-0.

Coutinho gjorde en blek insats på den höga höjden/tunna luften. Roberto Firmino satt på bänken hela matchen. 

Merparten av landslagsspelarna återvänder till Melwood på måndag och tisdag. Däremot kommer brassarna Coutinho och Firmino hem med privatflyg från Sydamerika under torsdagen och får lite tid att förbereda sig inför toppmötet mot Man United på lördag, med avspark redan 13:30.

10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer