Tufft utan Mané

Bild till nyheten Tufft utan Mané
Liverpool får klara sig utan Sadio Mané på lördag och i drygt sex veckor fram, sedan senegalesen åkt på en skada under landslagsuppehållet. Och tittar vi i backspegeln har det varit tufft för Liverpool när Mané inte kunnat vara med.

Det började, som alla säkert vet, med att Sadio Mané åkte på Afrikanska Mästerskapen i januari, något som blev ett riktigt hack i det maskineri som annars inlett förra säsongen alldeles fantastiskt bra. 

På sju matcher som Mané missade blev det blott en seger för The Reds.

När Mané gick i sönder i våras och missade säsongsepilogen klarade sig laget bättre, om än med ett ganska fördelaktigt spelschema, och tog fem segrar på åtta matcher. 

Totalt sätt så tar Liverpool 0,5 poäng färre (1,6 mot 2,1) när Mané inte finns tillgänglig och målmässigt producerar vi också mindre med 1,6 mål per match mot 2,2 när vårt kvicksilver startar. 

Defensivt är vi faktiskt lite bättre (1,1 insläppta utan och 1,3 med) men totalen blir alltså ändå ett sämre målfacit och en mindre poängskörd. 

Även under årets säsong, där Mané redan missat tre matcher på grund av ett rött kort, hade Liverpool bekymmer och det blev bara seger i matchen mot Leicester i Premier League, medan man förlorade mot samma lag i Carabao Cub och fick nöja sig med en poäng i hemmamötet med Burnley. 

Källor: The Times och liverpool.no

Hur tycker Du att Liverpool ska formera laget utan Sadio Mané?

Logga in och kommentera!


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer