"Ox" redo att leverera

Bild till nyheten "Ox" redo att leverera
Alex Oxlade-Chamberlain menar att han är redo att ta chansen och leverera, efter att ha gjort sitt första mål för klubben i segern mot Maribor.

Liverpools nyförvärv Oxlade-Chamberlain blev inbytt efter 56 minuters spel och en halvtimme senare gjorde han sitt första mål för klubben när han satte 6-0 till bortalaget. 

– Jag har kommit till ett lag med tuff konkurrens om platserna. Vi är inne i en viktig period av säsongen, där vi försöker komma igång igen efter några resultat under de senaste matcherna inte riktigt gått vår väg, sa engelsmannen till BT Sport efter gårdagens match.

– Alla kämpar för att ta en plats i laget, och jag är redo när möjligheten kommer, som i den här matchen. Jag måste fortsätta att utvecklas och lära mig ett nytt sätt att spela på här. Jag måste vänja mig vid det, och när jag får chansen måste jag försöka göra det så bra som möjligt.

Oxlade-Chamberlain tycker att spelarna följde Jürgen Klopps matchplan, som innebar hög press, till punkt och pricka mot Maribor.

– Jag tycker att vi startade matchen med rätt intensitet. Managern sa att det ofta blir svåra matcher när man kommer till platser som denna, och underströk betydelsen av att inte ta för lätt på uppgiften. Han sa att insatsen måste vara 100% hela tiden, och jag tycker att grabbarna visade det från första sekunden.

– I paus sa han till och med att vi borde pressa ännu bättre. Han manade på allihopa att fortsätta jobba. Grabbarna reagerade bra, och vi fick det resultat vi förtjänade. Vi var kliniska i den här matchen, och satte våra chanser. Nästan alla i alla fall. 

– Det känns som att vi har många mål i oss i varje match, men vi har bara inte lyckats få till avsluten tidigare.

– Vi skapar många chanser, och jag hör att folk pratar om statistik som visar på 20 avslut per match för Liverpool. Fortsätter vi så, att skapa chanser och lägga ner hårt arbete, då kommer målen förhoppningsvis att komma. De gjorde dem i alla fall i den här matchen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer