Medias reaktion: "Vad är det som har hänt?"

Bild till nyheten Medias reaktion: "Vad är det som har hänt?"
Liverpool må ha vunnit i Bergamo, men när dubbelmötet mot Atalanta summerades var ännu en titelchans förlorad. Så här reagerar engelsk press på de rödas uttåg.

Det ville sig inte för Liverpool i returen mot Atalanta. Trots ett tidigt ledningsmål kom de aldrig riktigt nära att ta sig ur den knepiga sits de själva satte sig i genom förra veckans bottennapp på Anfield. 

Telegraphs Chris Bascombe skriver om en tomhetskänsla efter matchen.

"En seger i returen mot Atalanta var inte nog för att hålla Jürgen Klopps hopp om en trippel vid liv, deras Europa League-drömmar försvann i röken av fyrverkerierna i Bergamo. För att vara ärlig så var det en seger med toner av tomhet snarare än heroism, trots att Mohamed Salahs straffmål i den sjunde minuten hade väckt hoppet."

"Skadan av den chockerande 3-0-förlusten på Anfield var för stor. De lyckades inte framkalla känslan från comebacken mot Barcelona. Inte ens om Divock Origi hade kommit tillbaka hade anfallet, som tappat gnistan i värsta möjliga period, fått tillräckligt med energi."

"Atalanta förtjänade att gå vidare efter två matcher men det går inte att komma undan känslan av att det var en bortkastad möjlighet för Klopp. Liverpool tvingades spela i panik, trots att den tidiga straffen erbjöd de en plattform för att göra det till en betydligt mer nervig kväll för hemmalaget än vad det faktiskt blev."

Liverpool inledde lovande men kunde inte hitta några vägar igenom det blåsvarta försvaret i den andra halvleken. Klockan tickade på och bollen fortsatte att rullas i backlinjen. Daily Mails Lewis Steele konstaterar att laget fick slut på idéer. 

Det har inte gått att känna igen Klopps lag i de senaste matcherna och i The Independent beskriver Miguel Delaney det som att spelarna har glömt bort hur de bör spela.

"Liverpool skapade inte tillräckligt mot ett starkt Atalanta som välförtjänt tog sig till semifinal i Europa League efter en 3-1-seger totalt."

"Det är än mer imponerande med tanke på att Liverpool bjöds på ett tidigt mål, just ett sådant mål som ofta väcker sådana här dubbelmöten till liv. Istället föll Klopps lag helt platt."

"Det fanns så många stunder där det såg ut som att Liverpool försökte hitta rätt i rörelserna och i systemet men att de hade glömt bort hur man gör."

"Det var ett lag som i realtid försökte lista ut det utan att lyckas fullt ut."

Thisisanfields Jack Lusby tror att många ställer sig frågan hur allt gått så snett så snabbt.

"Den här 1-0-segern kändes inte som en seger. Det var den sista matchen i Europa under Klopps tid i Liverpool. Han har lett Liverpool till fyra finaler i Europa, Europa League-finalen i första säsongen inkluderad, men kommer att lämna med endast en Champions League-triumf."

"De resorna till finalerna i Basel, Kiev, Madrid och Paris har skapat precis sådana minnen som supportrarna kunde drömma om när Klopp anslöt 2015. Men det här uttåget är en smäll mot det fina eftermälet och supportrarna har rätt att ställa sig frågan: Vad är det som har hänt för att allt ska falla samman så drastiskt?"

Frågetecken kring Salah

Andy Jones, The Athletic, oroas över Mohamed Salahs form.

"Ingredienserna för en sista fantastisk comeback under Klopp fanns där. Det tidiga målet när Salah tog vara på straffen gav momentum medan Atalanta föll tillbaka."

"Men när Salah senare i halvleken blev frispelad av Cody Gakpo så misslyckades han att dubbla sin målskörd och Liverpools ledning."

"I sina bästa stunder hade egyptiern höjt armarna i luften redan innan bollen nått nätet. Det var det perfekta läget. Målvakten Juan Musso stod som en staty i ett ingenmansland. Allt Salah behövde göra var att lyfta den över honom om och in i det öppna målet. Det gick helt snett. Ett ofarligt skott gick en bit utanför."

"Det var en situation som visade den Salah som spelat sedan comebacken från skada förra månaden. Han har haft problem att hitta rytmen i spelet och antingen har avsluten påverkats som en följd av det, eller så har avsluten lett till problemen."

"Hans form är genuint oroande och även om all skuld inte kan läggas på honom så är han och har varit Liverpools go-to när det kommer till målskyttet. Det var talande att Salah blev utbytt när mål behövdes göras."

"Det väcker större, långsiktiga frågor men svaren på dessa får vänta – Salah måste kliva fram under de sex sista matcherna av säsongen. Att byta ut honom kan ha varit för att spara på hans krafter, men det är inte bara trötthet som hindrar honom."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer