– Inte i våra händer, men vi kommer att ge allt

Bild till nyheten – Inte i våra händer, men vi kommer att ge allt
Trots den senaste tidens besvikelser menar Trent Alexander-Arnold att laget ser positivt på möjligheterna i kampen om Premier League-titeln.

Det röda Europa League-äventyret tog slut i Bergamo. Mohamed Salah gjorde matchens enda mål i returen mot Atalanta och därmed tog sig det italienska laget vidare efter en seger med 3-1 totalt över de två matcherna. 

En av få ljuspunkter i matchen var att Trent Alexander-Arnold kunde göra sin första start sedan comebacken från skada. Vicekaptenen stod för en klart godkänd insats innan krafterna började tryta i den andra halvleken. Så här resonerar han efter matchen.

– Vi kom hit med målet att vinna matchen, men det räckte inte hela vägen den här gången, säger han till Liverpoolfc.com.

– Vi gjorde det väldigt svårt för oss själva förra veckan, det var en rejäl uppförsbacke och vi lyckades inte vända på det. Men vi vann matchen och höll nollan, så det finns positiva saker att ta med sig. Men vi vet att vi inte förtjänade att gå vidare sett till två matcher.

– I en sådan här situation vill man göra ett tidigt mål och sätta tonen i matchen, vilket vi gjorde. Jag tycker att vi var väldigt bra i första halvlek och vi försökte sätta så mycket press på dem som möjligt. Men de kunde stå emot.

– I andra halvlek kunde vi inte hitta ramen och skapade inte tillräckligt mycket.

Nu är det ett hundraprocentigt fokus på slutspurten i Premier League som gäller. Med sex omgångar kvar att spela är Liverpool två poäng bakom Manchester City som toppar tabellen. 

– Efter matchen pratade vi ganska positivt om avslutningen på säsongen, vi har en månad kvar och vi måste ge allt. Det är vad vi kommer att göra, vi kommer att ge allt. Vi vet att vi inte har det i egna händer längre, men vi måste vara så bra som möjligt och vara i bästa möjliga position så att vi kan slå till om andra lag tappar, säger Alexander-Arnold.

– Vi har en viktig match som vi måste vinna (mot Fulham på söndag). Vi har en tuff vecka framför oss med tre bortamatcher som vi måste vinna. Det är målet nu. 

– Vi måste lära oss snabbt av detta, resa hem och köra på igen på söndag.

Högerbacken, som alltså gjorde sin första start på mer än två månader, erkänner att energin började ta slut strax innan han blev ersatt av Joe Gomez.

– Det kändes som att tanken blev tom i andra halvlek. I den första halvleken njöt jag av min fotboll, jag hittade passningar och spelade så som jag älskar att göra.

– Jag tror man kunde se på sättet som jag spelade att det var speciellt för mig att vara tillbaka och försöka hjälpa laget att vinna matchen. Men hur skönt det än var att vara tillbaka och få starta igen så är det ändå besvikelse som är den dominerande känslan nu när vi inte får fortsätta i den här turneringen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer