Achterberg lämnar efter säsongen

Bild till nyheten Achterberg lämnar efter säsongen
I 15 år har John Achterberg arbetat för Liverpool. Nu kommer rapporter om att denna säsong blir hans sista på Merseyside.

Det är The Athletics James Pearce som rapporterar att målvaktstränaren kommer att lämna Liverpool i sommar.

Achterbergs kontrakt löper ut efter säsongens slut och han har siktet inställt på en ny utmaning när Jürgen Klopp-eran är över. Han kommer alltså inte vara en del av Arne Slots tränarstab. 

För Achterberg tog resan i Liverpool sin början 2009 då han anslöt till klubbens akademi. 2011 blev han uppflyttad till A-laget under Kenny Dalglish ledning. Sedan har han fått behålla sin tjänst under både Brendan Rodgers och Klopp.

Klopp har tidigare beskrivit nederländaren som en "målvaktsgalning" och berömt honom för den enorma kunskap han har om målvakter runt om i världen. Utöver att ha ansvar för de målvakter som redan tillhör Liverpool har Achterberg spelat en viktig roll vad gäller rekrytering på målvaktssidan. Det var han som identifierade Alisson som en perfekt värvning 2018. 

Alisson, som minst sagt blev en succévärvning, är tacksam för det arbete Achterberg gör.

– John har visat sig vara inte bara en fantastisk målvaktstränare utan också en fantastisk person. Vi lär mycket av varandra. Han är älskad av alla här, har brasilianaren tidigare sagt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer