Damlaget: Bonner sänkte Chelsea på övertid

Bild till nyheten Damlaget: Bonner sänkte Chelsea på övertid
Det blev högdramatiskt när Liverpool och Chelseas damlag drabbade samman på Prenton Park.

Matt Beards lag välkomnade andraplacerade Chelsea till Prenton Park för spel i den 20:e omgången i WSL.

Det började bäst för gästerna som tog ledningen nio minuter in i matchen. Det skulle visa sig bli starten på ett svängigt målkalas, även om det dröjde till den andra halvleken innan nästa mål gjordes. Liverpools Sophie Roman Haug nådde i den 51:a minuten högst på en hörna slagen av Marie Höbinger och nickade in 1-1.

En kvart senare tog Liverpool ledningen. Återigen var det Höbinger som stod för assisten, men denna gång till Gemma Bonner.

Med tio minuter kvar att spela var det Chelseas tur att fira när Agnes Beever-Jones satte dit kvitteringen. Men det hann hända väldigt mycket under avslutningen.

Leanne Kiernan gav Liverpool ledningen blott en minuter efter Londonlagets kvittering, men det dröjde inte längre än två minuter innan de blåklädda gästerna hade kvitterat på nytt: 3-3 med några få minuter kvar av ordinarie tid.

Matchen förblev oavgjord fram till övertiden – och väl där skulle Bonner kliva fram igen och göra 4-3! Vem stod för assisten om inte Höbinger som fullbordade ett hattrick i målgivande passningar.

Startelvan: Micah, Clark, Bonner, Fisk, Koivisto, Höbinger, Nagano, Holland, Hinds, Enderby, Haug.

Matchen var särskilt speciell för Bonner som alltså säkrade segern för sitt Liverpool i vad som var match nummer 150:e i den röda tröjan. Taylor Hinds gjorde sitt 100:e framträdande.