Tung torsk för U23

Bild till nyheten Tung torsk för U23
Talangerna i U23 kämpade heroiskt och skapade massor av chanser – men vad hjälpte det. Inte ens en comebackande Mamadou Sakho kunde förhindra att Wolfsburg vann med 1-2 i Premier League International Cup.

Liverpool öppnade starkt och borde haft ledningen flera gånger om genom framför allt Ben Woodburn och Toni Gomes i första akten.

Cameron Brannagan dikterade spelet från sin mittfältsroll och i försvarslinjen var Mamadou Sakho – som spelade sin första match sedan dopinganklagelsen i april – en cool rese.

Men i inledningen av andra halvlek lyckades tyskarna kontra med fyra man mot två och Brekalo var sist på bollen. En riktig kalldusch.

Därefter handlade hela andra halvlek om att jaga ikapp och Liverpool fortsätta att producera chanser. Först i den 81:e minuten lyckades inhoppande amerikanen Brooks Lennonkvittera till 1-1, snyggt framspelad av Ben Woodburn.

I det läget kändes det som att Liverpool också skulle få till ett segermål och självaste Sakho var någon decimeter från att knoppa i en hörna. Men strax därefter kom kvällens andra kalldusch då den långe mittbacken Hendrik Hansen smög upp på en vänsterhörna och nickade in segermålet bakom Kelleher.

En mycket snöplig och grymt orättvis förlust – men sånt är livet...

NOTERBART: Varken Trent Alexander-Arnold, Ovie Ejaria eller Danny Ings spelade, vilket bara kan tolkas som att de är aktuella för bortatrippen mot Wales på lördag.

Liverpool U23 – Wolfsburg U23 1-2 (0-0)

Mål, Liverpool: Brooks Lennon (81)

Laget: Kelleher–Randall, Ilori, Sakho, Maguire–Virtue (Phillips 71), Wilson, Chirivella, T Gomes (Lennon 62), Brannagan, Woodburn