Wilson om att ta nästa kliv

Bild till nyheten Wilson om att ta nästa kliv
Harry Wilson har tagit stora kliv framåt i år, något som borde hans klubb och nation lagt märkte till.

Harry Wilson har haft en väldigt framgångsrik säsong för Liverpools U23 där han bär kaptensbindeln. Han har dessutom hunnit med att göra sin A-lagsdebut för Liverpool samt några framträdanden på avbytarbänken. 

Den unga walesaren anser att en anledning till att han kunnat ta sitt spel till nästa nivå är att få träna med Jürgen Klopp och A-laget på Melwood kontinuerligt. 

20-åringens framsteg öppnade upp ögonen för Wales tränare Chris Coleman som kallade upp Wilson till Walesiska A-lagstruppen. Wales ska möta Irland i Dublin i kvalet inför VM 2018. 

Wilsons A-lagsdebut kom mot Plymouth i FA-Cupen i Januari och ända sedan dess så har Wilson spenderat mer och mer tid på Melwood istället för Kirkby. 

"Jag börjar lära känna varandra lite bättre och träningen har varit superb" säger Wilson.

"Spelarna har varit väldigt välkomnande så jag börjar passa in bättre och bättre. Det är ett stort steg att ta från att spela U23 men det är det här alla på akademin siktar på."

"Att träna på Melwood dag ut och dag in hjälper mig såklart. I U23 försöker vi spela så likt A-laget som det går vilket gör flytten lite lättare."

"Ända sedan jag var liten har jag lärt mig vad Liverpool Football Club betyder för folk. Hela min familj är Liverpoolfans och har alltid varit det, så att spela för den här fantastiska klubben betyder mycket för mig och jag hoppas jag blir kvar länge."


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer