Gasperini: Kanske vår största match någonsin

Bild till nyheten Gasperini: Kanske vår största match någonsin
Atalantas manager menar att laget gjort det omöjliga möjligt genom 3-0-segern på Anfield – men understryker att det återstår mycket jobb för att en semifinalplats ska bli verklighet.

Gian Piero Gasperini ledde sitt Atalanta till en imponerande 3-0-seger på Anfield. Det italienska laget har därmed ett gyllene läge att slå ut det Liverpoollag som ikväll gästar Stadio Atleti Azzurri d'Italia i Bergamo. 

Utgångsläget kunde knappt ha varit bättre inför vad Gasperini beskriver som en enorm match för sitt lag.

– Det är kanske den största matchen i Atalantas historia, säger managern. 

Han vägrar dock ta ut någonting i förskott.

– Det största misstaget vi kan göra är att tänka på 3-0-segern i första matchen. Vi måste gå in i matchen med tanken att det står 0-0 och att jobbet måste göras ikväll. 

– Liverpool är alltid ett väldigt bra lag. Vi ser ofta några underliga resultat när alla lag ger allt under slutspurten av säsongen, men Liverpool är fortfarande ett av världens bästa lag. Vi måste ta oss an matchen på samma sätt som vi gjorde i Liverpool, med tron på att vi kan göra mål och få med oss ett resultat.

Att Gasperini sätter så stor betydelse på matchen är inte särskilt förvånande. Ett avancemang till semifinal skulle ta Atalanta ett steg närmare en första titel på över 60 år. 

– Det blir en speciell kväll för Bergamo. Det som såg ut som en omöjlig uppgift har nu blivit möjlig och vi har tron på att vi kan lyckas. 

Atalanta må ha en stor ledning att spela på, men Jürgen Klopps manskap kan kanske stärkas något av det faktum att italienarna så sent som i måndags tappade en 2-0-ledning mot Hellas Verona till 2-2 inom loppet av fyra minuter i matchen som slutade oavgjort. Efter matchen lyfte Gasperini ett varningens finger till sitt lag och slog fast att de måste bli kvitt ovanan att kasta bort betryggande ledningar. 

Källa: Liverpool.no

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
    Stöd våra sponsorer