– Vet hur mycket det betyder för fansen

Bild till nyheten – Vet hur mycket det betyder för fansen
Curtis Jones ser fram emot chansen att få spela sitt första Merseysidederby på Goodison Park. Som scouser är han väl medveten om hur mycket just detta möte betyder.

Liverpool ska ikväll ta den korta trippen över Stanley Park för att ta sig an Everton i det 244:e Merseysidederbyt. 

Curtis Jones har fina minnen från derbymatcher från tidigare år, men han har aldrig spelat på Goodison Park på seniornivå. Denna gång hoppas han få chansen.

– Som Liverpoolspelare och Scouser, ja, självklart, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com om vetskapen om hur mycket derbymatcherna betyder.

– Jag har ju spelat i derbyn tidigare, jag har gjort mål också. Men senast jag spelade var under COVID-tiderna så inga fans var på plats och jag har endast spelat på Anfield. Det känns bra att få åka dit och uppleva det. Jag ser fram emot det.

För Liverpool gäller det att bygga vidare på 3-1-segern mot Fulham för att fortsätta att hänga kvar i titelracet.

– Det förändrade inte stämningen. Jag tycker att stämningen har varit bra hela tiden, men vi har haft en tuff period, alla är medvetna om det. Men det har inte förändrat stämningen i gruppen, säger Jones.

– Grabbarna är glada, vi har våra mål och positionen vi är i är okej. Det var inte bara en seger; jag tycker att laget spelade väldigt bra. Det var en insats som vi kan bygga vidare på.

Jones har varit tillbaka i laget under den senaste tiden efter en lång skadefrånvaro. 

– Det känns bra. Det var tufft. Jag var borta i sju veckor. Jag har kommit in i laget igen. Jag har inte hittat toppformen ännu, men det kommer snart. Jag är glad att få spela igen och vara med i laget. Det är ett gäng matcher kvar att spela så varje chans jag får så kommer jag att ge 100 procent för laget.

Mittfältaren får frågan om vilken roll han tar när han är skadad och om han försöker att ge råd till andra spelare.

– Ja, självklart gör jag det. Det känns som att det är någonting som vi byggt i det här laget. Man kan se lag där spelarna i startelvan är glada och så, men så fort de är utanför så deppar de ihop. Men i vårt lag känns det mer som en familj, de spelare som inte spelar är fortfarande med laget, de är på arenan, de finns där för att stötta spelarna som spelar.

– De spelarna som inte startar kan komma in på planen och göra skillnad, jag tycker att det har varit tydligt under säsongen. Många gånger har spelare från bänken kommit in och förändrat matcher med mål eller assist. Det visar att grabbarna på bänken inte deppar ihop. De vet att de har en roll att spela och de vet att de är en del av laget. Jag tycker att tränarstaben och spelarna har skött det väldigt bra.

Jones har varit i Liverpool sedan han var sex år gammal, så han behöver knappast en påminnelse om hur mycket Merseysidederbyt betyder för fansen.

– Det gäller egentligen för varje match jag spelar. Jag är 23 nu, har varit med i A-laget sedan jag var 19 och i klubben sedan jag var fem och ett halvt, sex år. Det betyder mycket för mig och min familj. 

– Att vara en viktig del av laget och ha ansvaret att vinna matcher för att få folk att bli glada och få en bra vecka, det är en stor uppgift men vi njuter av det; jag gör det definitivt. Jag vet hur mycket det betyder för fansen. Jag njuter av det och försöker ta mig an det full ut.

Mittfältaren gjorde sitt första mål för klubben mot just Everton. Det var inte vilket mål som helst heller – ett vackert skruvat skott rätt i krysset.

– Det var mitt första mål. Det hade kunnat vara mot vilket lag som helst, men det är lite kul att det var mot dem. Det var en dröm som gick i uppfyllelse där. 

– Det var länge sedan nu, jag har gjort fler mål och jag är alltid glad när jag gör mål och när jag kan hjälpa laget. Nu är det dem som är vår nästa motståndare, så självklart är jag taggad.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer