– Vi måste göra det så mycket bättre

Bild till nyheten – Vi måste göra det så mycket bättre
Virgil van Dijk uttrycker en stor besvikelse efter derbyförlusten mot Everton.

Liverpool är i princip borta ur titelracet till följd av 2-0-förlusten mot Everton. Laget kom aldrig upp i nivå på Goodison Park och var därmed aldrig riktigt nära att ta hem de så viktiga poängen.

– Onödigt. De här matcherna innebär alltid en tuff fight och vi borde inte ha förlorat, enligt mig, säger Virgil van Dijk efter förlusten.

– Men det gjorde vi och vi måste samla ihop oss och vara redo för en tidig avspark på lördag.

Laget låg under efter den första halvleken då Jarred Branthwaite gett hemmalaget ledningen.

– Man försöker tvinga fram saker och jag känner att vi gav bort för många lägen där vi bara slog inlägg som de kunde rensa bort enkelt. I första halvlek hade vi klara målchanser där vi borde ha gjort mål.

– Vi var inte bra nog. Det börjar med hur mycket man kämpar. Vi måste göra det så mycket bättre. Vi kan inte låta säsongen avslutas på det här sättet och som i den första halvleken mot Crystal Palace. Det är en stor besvikelse. Vi måste göra det bättre. Det här är tungt.

Förlusten innebär att Liverpool nu är tre poäng bakom Arsenal som för tillfället toppar tabellen.

– Vi är i den här positionen för att vi har varit väldigt jämna säsongen igenom, trots skadorna. Spelarna som kommit in har gjort jobbet och de unga spelarna har bidragit och sett till att vi är i en bra position, säger Van Dijk.

– Inför säsongen hade nog ingen trott att vi skulle slåss om titeln. Men jag bryr mig inte om vad någon säger, vi är här nu, och vi måste göra det så mycket bättre.

– Det låter simpelt, men det börjar med hur mycket man kämpar och viljan att vinna dueller, och att vara självsäker framför mål. 

– Det har vi saknat. Det är en kombination av flera saker. Fulham-matchen var en förbättring men idag så visade vi att vi måste göra det så mycket bättre.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer