📌 Facts & Stats: Nytt övertidsdrama väntar?

Bild till nyheten 📌 Facts & Stats: Nytt övertidsdrama väntar?
Inget möte i Premier League har resulterat i fler avgörande efter ordinarie tid än Liverpool mot Tottenham. Här följer en rad intressanta fakta inför matchen på Anfield.

På söndag är Liverpool tillbaka på Anfield och som motståndare väntar Tottenham. Matchen är den tredje sista för säsongen 2023/24 och den näst sista hemmamatchen under Jürgen Klopps ledning.

– Liverpool har förlorat endast en av de 29 senaste hemmamatcherna mot Tottenham i ligasammanhang (19 segrar, nio kryss), en 2-0-förlust i maj 2011.

– Mohamed Salah har varit involverad i nio mål på sina 13 senaste ligamatcher mot Spurs (åtta mål, en assist).

– Luis Diaz har gjort mål i båda sina två ligamatcher mot Tottenham på Anfield.

– En seger skulle innebära att Klopp tagit över 700 poäng i Premier League under sin tid på Merseyside. Han har just nu tagit 698 poäng på 331 matcher.

– Sedan starten av säsongen 2015/16 så har The Reds inte förlorat en ligamatch på Anfield i maj (nio segrar, fyra kryss).

– Matcher mellan Liverpool och Tottenham i Premier League har bjudit på segermål efter ordinarie tid vid sex tillfällen (tre Liverpoolsegraroch tre Tottenhamsegrar) – flest i turneringens historia.

– Spurs anfallare Son Heung-Min har visat prov på fin målform mot Liverpool. Han har gjort mål i fyra raka ligamatcher mot The Reds.

– Endast två möten i Premier League-eran har bjudit på fler mål än Liverpool mot Tottenham (185): Arsenal mot Liverpool (190) och Newcastle mot Tottenham (186).

– Om Salah gör mål i matchen har han gjort nio ligamål mot Tottenham. Det skulle innebära att han ensam blir bäste ligamålskytt mot Spurs i den röda tröjan – idag står han, Roger Hunt, Sir Kenny Dalglish och Ian Rush noterade för åtta fullträffar.

– Trent Alexander-Arnold gjorde sin debut mot Tottenham på Anfield i en ligacupmatch oktober 2016.

– Söndagens match är alltså Klopps näst sista match på Anfield. Totalt sett blir det hans 236:e match på arenan som Liverpoolmanager och han har i dagsläget ett facit på 165 segrar vilket är en vinstprocent på 70.

– Tottenham har misslyckats med att göra mål i tre av sina 34 ligamatcher denna säsongen: mot Fulham, Newcastle och Chelsea.

– Endast topp tre-lagen har gjort fler bortamål i ligan denna säsong än Tottenham (31).

Källa: Liverpoolfc.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer