– Vi måste göra förändringar

Bild till nyheten – Vi måste göra förändringar
Efter tre raka förluster är stämningen knappast på topp i Tottenham-lägret inför söndagens match på Anfield.

I torsdags förlorade Tottenham med 2-0 mot Chelsea vilket förlängde en negativ trend efter 3-2-förlusten mot Arsenal och 4-0-förlusten mot Newcastle.

De svaga resultaten har gjort att Spurs tappat fart i jakten på Champions League-platserna och frågetecken har börjat skapas kring huruvida Ange Postecoglou fortsatt är på rätt väg med sitt lag.

– Vi är långt borta men det betyder inte att vi inte kan utmana nästa år, säger Londonlagets tränare inför söndagens match mot Liverpool.

– Tänker man på det lag jag vill att vi ska vara så är vi långt borta, men jag bortser inte från det faktum att vi måste vara konkurrenskraftiga och utmana om framgång varje år jag är här.

– Jag kommer inte vifta bort något år som enbart ett år för uppbyggnad. Varje år är ett år där man bygger mot dit man vill nå, men det är också en möjlighet för oss att nå framgång. Som det har sett ut i år har vi inte nått hela vägen fram.

– Varje jobb jag har haft har inneburit tuffa stunder. Ibland är det i början, ibland i mitten, ibland i slutet. Ingenting överraskar mig och det är någonting som måste hända. Det är så man växer. Man växer inte genom att tro att allt kommer att gå smidigt framåt. Man måste ta sig igenom det för att lära sig saker om sig själv.

Postecoglou är öppen med att spelarna är nedslagna efter två raka derbyförluster.

– Jag är säker på att det gör ont för dem, men det är en del av processen. Det kommer inte förändrats, det kommer inte spelas färre derbyn nästa säsong. 

– De stora matcherna kommer alltid att finnas där och man måste känna smärtan, men samtidigt förstå att det är den typen av intensitet som alltid kommer finnas där när man representerar den här klubben. 

– Jag tror ingen försöker gömma sig och jag tror inte det handlar om brist på vilja. Men som jag sa, om man inte varit i situationen innan så är det utmanande och det handlar om hur man tar sig igenom det.

Även om managern försöker ingjuta förtroende i sin trupp är han samtidigt tydlig med att det inte har varit bra nog på slutet.

– Vi måste göra förändringar. Förändringar måste ske. Jag måste göra förändringar i den här truppen, det måste jag göra. Jag måste bygga en trupp som jag tror kan spela vår fotboll. För att det ska hända måste spelare lämna. Vi ska spela och träna på ett visst sätt, det är inte för alla.

På presskonferensen gav managern inga vidare uppdateringar vad gäller skadeläget i truppen, men sedan tidigare står Ben Davies, Timo Werner, Destiny Udogie, Manor Solomon, Fraser Forster och Ryan Sessegnon på skadelistan.

Källa: Thisisanfield.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer